JUDr. Klára Samková, Ph.D., byla oceněna titulem LADY PRO 2010

  Majitelka naší advokátní kanceláře JUDr. Klára Samková, Ph.D., byla v pátek 26. listopadu na Pražském hradě oceněna čestným titulem LADY PRO za rok 2010. Tím byla zařazena mezi nejvýznamnější ženy České republiky. Toto prestižní ocenění, které už 15 let uděluje Comenius, pan-evropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci (http://www.comenius.cz), je určeno ženám, které ve své manažerské, obchodní, politické, sportovní, umělecké nebo jiné významné činnosti a kariéře, mateřství a díky celkovému občanskému a společenskému profilu, patří k těm nejcennějším v této zemi. Dosáhly mimořádných úspěchů a při své každodenní časově, odborně a mnohdy i fyzicky náročné práci dokázaly zůstat okouzlujícími ženami. JUDr. Klára Samková, Ph.D., byla oceněna za svůj přínos této společnosti v advokacii a své úsilí při ochraně lidských práv. Deset nejlepších českých žen za rok 2010 dekoroval expremiér vlády ČR Jan Fischer na Hradě ve Španělském sále za přítomnosti prezidenta České republiky Václava Klause.

Pan prezident, který byl v době ceremionálu vytížen svými povinnostmi a přijížděl na Hrad ze státní návštěvy v Rakousku, kde se v premonstrátském klášteře Stift Geras v Dolním Rakousku setkal s prezidentem Rakouské republiky Heinzem Fischerem, si během cesty telefonicky vyžádal pozdržení vyhlašování LADY PRO, aby mu mohl být přítomen osobně, Španělský sál, naplněný politickými, diplomatickými, společenskými a kulturními celebritami a lídry českého byznysu, jeho přání akceptoval, takže vyhlášení nejlepších žen České republiky se odehrálo za největšího lesku. 

Společnost Comenius v čele se svým lídrem a zakladatelem Ing. Karlem Muzikářem, CSc., vyhlašovala rovněž mužské protějšky LADY PRO, čili kategorii GENTLEMAN PRO, a také 100 nejlepších firem České republiky.

Za rok 2010 byly oceněny titulem LADY PRO:

Miroslava Němcová, předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky
Dana Fischerová, manželka expremiéra Jana Fischera
Andrea Ferancová Bartoňová, podnikatelka, WOOD & COMPANY, spol. s.r.o.
Martina Cikánová, podnikatelka, výkonná ředitelka ESO TRAVEL, spol. s.r.o.
Libuše Adamičková, podnikatelka, předsedkyně Družstva umělecké výroby Granát, Turnov
Eva Vítečková, basketbalová reprezentantka ČR, stříbrná medailistka z MS
Lenka Haderková, rada prezídia Policie České republiky pro analyticko-legislativní blast
Michaela Maláčová Bakala, ředitelka M Marketing spol. s.r.o., Miss Československa 1991, ředitelka České Miss a Miss České republiky
Kateřina Janků, generální ředitelka Moravia Translations a.s.
Klára SAMKOVÁ, advokátka, ochránkyně lidských práv