Beseda "Politika - ženská záležitost", Pardubice (8.3.2016)

Dne 8.3.2016 se v pardubickém Kulturním centru Dukla konala veřejná beseda na téma "Politika - ženská záležitost / ženy a islám", kterou pořádala pardubická pobočka spolku Blok proti islámu při příležitosti Mezinárodního dne žen. Diskuse se zúčastnila JUDr. Klára Samková, pardubická exmuslimka Marta Albahri a předsedkyně krajské divize Bloku proti islámu Marie Čapková v roli moderátorky. 

Samotná akce vyvolala poměrně značný zájem mezi obyvateli Pardubic a okolí, i přes momentální nepřízeň počasí dorazilo asi 30 hostů, a to nejen z řad žen (beseda byla pojata jako "dámská jízda s Blokem proti islámu"), ale i mnohých mužů z různých věkových skupin.

Klára Samková: "Islám popírá a ničí vše, co jsme za staletí vybudovali!"

Diskusi otevřela Klára Samková, která přítomné seznámila se svým pohledem právníka zabývajícího se zejména lidskými právy a rodinným právem na ideologii zvanou islám a jeho vztah k ženám muslimského i nemuslimského vyznání. Připojila i zamyšlení se nad těmi, kteří dnes islám obhajují coby náboženství obohacující naši (či jakoukoli jinou) kulturu, a uvedla několik příkladů z historie, které dle ní dokazují, že je takovýto přístup nejen chybný, ale přímo vede k sebedestrukci jak těchto jednotlivců a zájmových skupin, tak i našeho kulturně-sociálního prostoru jako celku.

Marta Albahri: "Nechci mít ze synů radikální muslimy!"

Exmuslimka Marta Albahri, bývalá žena syrského radikálního muslima usazeného v Česku a matka tří dětí, pak vyprávění Kláry Samkové doplnila sdílením vlastních zkušeností s praktikovaným islámem v našem prostředí, jeho konkrétním vlivem na ni samotnou (nejdříve jako na muslimskou konvertitku, později jako exmuslimku), a zejména s přístupem islámu k dětem narozeným do muslimských svazků. Zdůraznila, že to bylo právě zacházení jejího muslimského (ex)manžela s jejími syny a následná stále probíhající radikalizace nejstaršího devítiletého syna, která ji přiměla islám nejen opustit, ale zároveň v ní vzbudila potřebu o takovémto dění probíhajícím ve většině muslimských rodin u nás šířit povědomí, aby tak případně pomohla dalším budoucím exmuslimkám a jejich dětem. Vyprávění Marty Albahri vzbudilo mezi publikem velký ohlas, především když hovořila o tom, jak se jí nedostávalo pomoci ani od české policie a justice. Zmínila například provázanost některých členů justičních orgánů s významnými a radikálními představiteli muslimské komunity, ale i skutečnost, že vzhledem k tomu, že český právní řád považuje islám stále především za náboženství, její práva coby matky nemuslimského vyznání, která své děti nechce vychovávat v islámu, byla značně omezena, resp. nebyla brána v potaz vůbec. Tento fakt pochopitelně pobouřil jak JUDr. Samkovou, tak i další přítomné, kteří o takovémto dění dosud nebyli informováni. 

Marie Čapková: "Změňme to společně!"

Předsedkyně pardubické pobočky Bloku proti islámu Marie Čapková pak dala prostor dalším dotazům a na závěr přítomné požádala o připojení se k Bloku proti islámu, podporu protiislámských stran a uskupení v nadcházejících volbách a především o šíření informací o působení islámu v našem prostředí. 

Klára Samková na besedě Bloku proti islámu v Pardubicích

Advokátní kancelář Klára Samková s.r.o. (Legal office Klára Samková, Ltd.) is insured against liability for damages up to CZK 50,000,000 per year.

In addition to this insurance, each cooperating lawyer is insured for CZK 7,500,000 per year.

If an attorney neglects his/her work in such a way as to damage the interests of his/her client, the damage incurred shall be reimbursed to the client by the attorney's insurance company.